Quitting Elma crashes my computer

Before starting a new topic read Moposite's Help and earlier topics. Note: this forum is for Elma problems, not Moposite.

Moderator: Moporators

Post Reply
WkE
Kuski
Posts: 1173
Joined: 9 Apr 2003, 17:08
Location: Israel
Contact:

Quitting Elma crashes my computer

Post by WkE » 2 Oct 2006, 21:44

Hi there... got a serious problem with elma, showed up today.

1. Sometimes when playing a level, the bike will suddenly move much faster, along with the timer. In replay it looks all ok, but when playing it simply boosts the bike with no apparent reason.

2. When quitting elma, I get a grey-black screen where I can only see my cursor. Other than that, the computer is stuck. I have to restart the computer, other solutions will not work.

Any help? :(
tia
TT: 43:03.93 | AVG: 47:03.65 | Image | Team Site [TR] || TR Forum | 1 Pro, 27 Good, 26 OK

User avatar
Xiphias
39mins club
Posts: 4042
Joined: 23 Nov 2004, 23:05
Location: Tórshavn, Faroe Islands
Contact:

Post by Xiphias » 2 Oct 2006, 22:20

maybe keep playing elma... and never quit it.
Thorze wrote:I just wanted to make a cool topic like Juish have cool topics..

User avatar
niN
Kuski
Posts: 2623
Joined: 22 Aug 2005, 12:23
Team: HoHo
Location: Sweden, Gothemburg
Contact:

Post by niN » 2 Oct 2006, 22:43

First: Xiph LOL :D

second: My friend had the same problem, can't remember how he fixed it though, but it is fixable. I think he did something to the state.dat
Team HotHorses, and I'm converting to Icelandian now...

User avatar
The_BoneLESS
38mins club
Posts: 4604
Joined: 7 Sep 2003, 00:30
Team: HHIT
Location: Dangerously close to the St-Lawrence River
Contact:

Post by The_BoneLESS » 3 Oct 2006, 00:56

Don't think the state.dat has anything to do with it.

Could maybe be relative to elma.res or graphic card driver.
Website || TT:38:05:33 || WC5:15th || HHIT for life || 9th world wide ... BAP is next

FW
Kuski
Posts: 195
Joined: 1 Oct 2006, 08:12

Post by FW » 3 Oct 2006, 19:30

WkE, try to download an older driver as we were talking about. Have you touched your 3D settings?
http://tinyurl.com/yz6ak9 - Home of ANB, FWPP and BO pack
Old nick: Wezz

WkE
Kuski
Posts: 1173
Joined: 9 Apr 2003, 17:08
Location: Israel
Contact:

Post by WkE » 3 Oct 2006, 21:18

FW wrote:WkE, try to download an older driver as we were talking about. Have you touched your 3D settings?
no, just changed the vsync...

anyway, played and quitted elma like 5-6 times today and no crash. also no sudden-speed while playing... I think it might have something to do with the vsync configuration I dealt with.
If the problem returns i'll try to install older drivers as you suggested.

thanks everyone, hope I won't need this forum again soon :?
TT: 43:03.93 | AVG: 47:03.65 | Image | Team Site [TR] || TR Forum | 1 Pro, 27 Good, 26 OK

Post Reply